Historie

Even een stukje historie.

Boonstra Verswaren heeft zijn roots in de stad Groningen, daar begonnen we rond 1958 in de oude binnenstad in een hoekpand aan de Schoolholm met het roken van mager buikspek en paardenrookvlees. We hadden toen nog de toepasselijke naam Boonstra's Vleesrokerijen. In het begin van die periode kregen we de buiken (mager buikspek) en het rookvlees vers aangeleverd om vervolgens deze verder te bewerken door het te zouten en te roken. Als de producten klaar waren werden ze in de stad en ommelanden doorverkocht aan, toen nog, voornamelijk slagers.

Begin 1967 is het bedrijf overgenomen door dhr J.Helder (Joop) en zijn echtgenote mvr J.Helder-Boonstra. In die tijd begonnen we ons assortiment uit te breiden met diverse vleeswaren en zelfs diepvries kippen. Nog later kwam de diepvries slavink en boomstam. De introductie van het Huzarenslaatje was indertijd een geweldig succes.

                                                Schoolholm24
                    Schoolholm Groningen

 

In de loop der jaren is het bedrijf uit haar jasje gegroeid en werd het pand aan de Schoolholm verruild ( dit was in 1976 ) voor een nieuw pand in het Drentse Peize aan de Westerd 19, onder de rook van Groningen. Ook hier werd het assortiment verder uitgebreid en plaatsten we 2 moderne rookkasten om de eigen productie van magere buiken en rookvlees verder te optimaliseren.

                                            

Busboonstra


 
 

Foto uit het archief 1979

 

 

In 1994 hebben we ons huidige bedrijfspand in gebruik genomen ( Industrieterrein De Westerd ) waar we in 2003 nog een hal voor opslag van verpakkingsmateriaal in gebruik hebben genomen. In 2009 is er door een interne verbouwing een nachtsluis gerealiseerd en is een verdere uitbreiding van de distributieruimte tot stand gekomen waarmee wij weer kunnen bouwen aan onze verdere toekomst. 

                                               

bx-vl-60
 

Een wel bekende verschijning, ... in de stad en provincie

Foto uit archief 2011                 

 

Sinds 2014 hebben we een nieuw logo, en daarbij passende huisstijl. Ook de vrachtauto's hebben een nieuwe uitstraling gekregen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     VrachtautoBoonstra